Wie ben ik

Mijn naam is Eric Tabak, echtgenoot van oefentherapeute Mensendieck, en vader van zoon en dochter, sporter, ex-rugbyspeler van CASRC, schaatser, fietser, trainer, deelnemer van Alpe d'Huzes in 2012, enthousiast en betrokken. En adviseur op gebied van veiligheid, arbeidsomstandigheden en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid.

Ik vind het belangrijk om mensen tegen uitval door ziekte of ongevallen te beschermen. Dit is zowel voor de werknemer als voor de werkgever van belang. Preventie is waar het om draait. Het gezegde "men dempt de put als het kalf verdronken is" kom ik nog al te vaak tegen.

Sinds 1993 ben ik werkzaam als veiligheidskundige, eerst bij Hoogovens, later bij ArboNed en vanaf 1999 als zelfstandig adviseur bij Adviesburo Duuzaam Veilig. 

Waarom ik ook adviseur MVO en duurzaamheid ben geworden:

Ik maak me zorgen over onze gezamenlijke toekomst, gezien de klimaatverandering, grondstoffen tekorten, gezondheidsproblemen, voedselschandalen, etc.

Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het maken van een betere wereld voor onze achter-achter-achter- - - - - - - - kleinkinderen. Er zijn vele onderzoeken door diverse instanties uitgevoerd waarin staat aangegeven dat er iets moet gebeuren, maar in de praktijk blijven we met zijn allen gewoon doorleven op de oude voet. Ik zie dit als uitdaging om hierin kleine veranderingen aan te brengen.

Privé doe ik mijn best om mijn voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Ik ga met OV of fiets als de reistijd minder is dan ca. 1,25x reistijd van de ELEKTRISCHE auto. Boodschappen doe ik altijd met de fiets. We hebben led-verlichting aangebracht bij de verbouwing, 29 zonnepanelen, een warmtepomp, ik maak gebruik van oude materialen om meubels of andere artikelen van te maken (upcyclen) en scheid actief zoveel mogelijk afval. Ik ben deelnemer geweest van de actie www.100-100-100.nl. Maar ook ik reis nog wel eens met een vliegtuig en ik eet ik nog te vaak vlees(producten).  

Mijn werkwijze is het inzichtelijk maken van uw impact op de wereld. Dit is zowel positieve als negatieve impact. Ik leg uit waaruit MVO voor uw bedrijf kan bestaan. MVO is een term die erg breed interpreteerbaar is.
ISO 26000, richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid voor organisaties, is een wereldwijde richtlijn op gebied van MVO die door deskundigen uit meer dan 90 landen is ontwikkeld. De deskundigen waren afkomstig uit de volgende stakeholdergroepen: consumenten, overheid, bedrijfsleven, werknemers, non-gouvernementele organisaties (NGO’s), dienstverlening, onderhoud, onderzoek, wetenschap. Daarnaast is ook aandacht besteed aan een goede verhouding tussen ontwikkelde en minder ontwikkelde landen, evenals evenwichtige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen. Deze norm biedt een goed houvast voor ondernemers die  maatschappelijk verantwoord bezig willen zijn.

Bij MVO gaat het om meervoudige waardecreatie in zowel ecologisch (planet), sociaal (people) en economisch (profit) gebied.

Nadat de impact inzichtelijk is ondersteun ik bij het maken van keuzes die gemaakt kunnen worden. MVO is een bovenwettelijke richtlijn.


Met vriendelijke groet,

Eric Tabak

meer informatie over mijn diensten?

Klik hier
Website laten maken door Modual.